OSNOVNI TEČAJ marec 2024

Tečaj je namenjen ZAČETNICAM. Na OSNOVNEM TEČAJU se boš naučila podaljševanja nohtov z gelom. V vlogi edukatorice se bo dokazala Snežana Kralj. Snežana je nohtna stilistka z dolgoletnimi izkušnjami, je precizna in zanesljiva oseba. Na tečajih je pričela sodelovati kot Majina pomočnica leta 2020, od septembra 2022 tečaje vodi samostojno.

Datum in ura: 15.3.2024
Trajanje tečaja: 4 dni (vsak dan cca. 7 ur)
Lokacija: Partizanska 27, Slovenska Bistrica
Število prijavljenih: 4 / 6
Cena: 600 €
Snežana Kralj
nohtna stilistka

1. DAN (teorija, geliranje naravnih nohtov)

Najprej se spoznamo, se pogovorimo o poteku tečaja, okrepčamo s kavico, rogljičkom in malo pokramljamo 🙂

Nato predelamo vse osnove – sterilizacija, dezinfekcija, anatomija nohta, priprava nohtne plošče (obnohtna kožica, dehidracija nohta, razmastitev) in pribora za delo. Spoznamo vse osnovne pripravne tekočine in tehniko za utrjevanje naravnih nohtov z gelom. Ta dan izvajamo praktični del geliranja naravnih nohtov na svojih nohtkih, zato je pomembno, da imate na eni roki naravne nohte – brez gela, laka ali permanentnih produktov.

 

2. DAN (podaljševanje na šablono – mandelj, babyboomer)

Predelamo vse teoretične točke pri podaljševanju z šablono. Opozorimo na morebitne »zahtevnejše« oblike naravnih nohtkov in kako se pri podaljševanju s šablono, z njimi spopasti. Prav tako spoznamo produkte, postopke in način podaljševanja. Potrebujemo model z naravnimi nohtki. Delamo napredno obliko mandlja. Nanos gela, piljenje, barvanje nohtne ploskve – vse to osvojimo že drug dan.

 

3. DAN (podaljševanje na šablono – kocka, francoska manikira)

Ponovimo teoretične lastnosti podaljševanja s šablono (šablona je ključna osnova za lep izgled podaljšanega nohta), ki je najpogosteje uporabljena salonska tehnika podaljševanja nohtkov. Je zahtevnejša, ampak po osvojenem znanju, najboljša tehnika podaljševanja, saj imate širok spekter izbire pri oblikah in dolžinah podaljšanih nohtov. Naučimo se obliko kocke, osnovne risane francoske manikire, spoznamo tudi cover (obarvani) gradilni gel.

 

4. DAN (korektura, enobarvni nohti)

Ponovimo postopke – teoretično, poudarek je na praktičnem delu.

Zadnji dan tečaja namenimo korekciji in odpravi napak, zato je potreben model, ki ima 3-4 tedne “stare” gelirane nohte. Torej punco, ki potrebuje korekturo.

Najprej bomo predelali teorijo o korekciji, nato sledi praktični prikaz in vaše delo.

Veliko je samostojnega dela, da lahko opazimo in opozorimo na napake pri delu, da jih boste znale lažje popraviti, ko boste delale same doma oz. v salonu. 🙂

 

POMEMBNO

Kot veliko prednost in odlično vodilo vidimo skrbno dodelan DELOVNI ZVEZEK oz. SKRIPTO, ki je popolnoma avtorsko delo Maje Bračič. Vanj je vloženega ogromno dela in truda, saj vam bodo skrbno izbrane slike in skice v delovnem zvezku, v veliko pomoč pri vašem delu tudi doma.

Osnovni tečaj intenzivno poteka 4 dni zaporedoma, približno 8 ur, odvisno od poteka dela tečajnic. Dobimo se zjutraj ob 8. uri, modeli se nam v soboto in nedeljo pridružijo ob 10.uri, v ponedeljek pa ob 9.30 uri. Modele si tečajnice priskrbijo same.

S plačilom akontacije v višini 300€ si zagotovite mesto na tečaju, preostanek se poravna na dan tečaja, pred pričetkom. Po prijavi na tečaj, vam pošljemo na mail račun z vsemi podatki za vplačilo akontacije.

Na tečaju uporabljamo material znamke Brillbird, na tečaj ne rabite prinesti ničesar, vse dobite pri nas.

Po opravljenem tečaju vam je zagotovljena tudi pomoč in naše strani, saj se zavedamo, da se pri začetnem delu pojavlja ogromno vprašanj in problemčkov. Tukaj smo za vas, da vam bo delo lažje steklo tudi po opravljenem tečaju.

NAVODILA ZA IZPOLNJEVANJE PRIJAVNICE: Zapisati je potrebno ime in priimek. Ime, ki ga boste navedli, bo kasneje zapisano tudi na diplomi, zato naj bo zapisano pravilno, brez vzdevkov, okrajšav, ipd. Napisati je potrebno tudi celotni naslov: ulica, poštna številka in pošta. Obvezen je tudi vaš mail –  prosimo, da ste nanj odzivni, saj vam bomo posredovali podrobnejše informacije glede tečaja. NA TEČAJ SE PRIJAVITE ENKRAT, saj v nasprotnem primeru zasedete dve mesti.

OSNOVNI TEČAJ MAREC 24