NOHTI – UPOŠTEVAMO “MODNE SMERNICE” ALI BO PREVLADALA PRAVILNA TEHNIČNA IZVEDBA?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se na svoj termin za nohte odpravili s fiksno idejo, kakšne nohte si želite, nato pa se je zataknilo, ko vam je vaša nohtna stilistka povedala, da ne bo šlo? Glede na to, da imamo na dnevni bazi ogromno strank, ki pridejo k nam s fotografijami iz Pinteresta in Instagrama, nam je ta težava precej znana. Potrebno je vedeti, da so fotografije nohtov iz raznih portalov pogosto obdelane in tudi, da oblika ni vedno takšna, kot bi »morala biti«.

PRIMER NOHTOV, KI JIH ŽELI STRANKA.

V našem salonu stremimo k perfekciji, saj tudi sami izvajamo tečaje, zato je še toliko bolj pomembno, da učimo nekaj, kar tudi sami izvajamo v praksi. Tudi geliranje nohtov ima svoja pravila, ki jih je potrebno slediti. Mednje spada tudi obdelava obnohtne kožice, nanos barve, piljenje oblike. Pri nas se žal ne bo zgodilo, da bi ustregli želji stranke, ki želi imeti nohte, ki so npr. preveč zožani. Ali stranki, ob robovih ne želi imeti nanešene barve; niti stranki, ki ne dovoli obdelave obnohtne kožice. Strankam prijazno razložimo, zakaj ne moremo ustvariti nohtov, ki bi bili podobni tistim iz fotografije.

PRED KOREKTURO
PRAVILNA OBLIKA NOHTA.

Najprej stranki predlagamo obliko nohtov glede na njene prste in roko. Nato se pogovorimo o željah in ponavadi hitro najdemo skupni jezik, zato se stranke zadovoljne vračajo, kar pa nam je najbolj pomembno.

Te zanima, kako izgledajo nohtki, ki jih ustvarimo pri nas? 😉